FEHMİ CESUR ÖZDEMİR
  • Hakkında
  • GALERİ
  • ETKİNLİKLER
  • Bağlantılar
  • Hakkında
  • GALERİ
  • ETKİNLİKLER
  • Bağlantılar
​​​A Capella Boğaziçi - Tenor & Vokal Perküsyonu
Yeditepe Üniversitesi Çoksesli Korosu - Sanat Yönetmeni & Şef
Yeditepe Üniversitesi Müzikal Topluluğu - Müzik Direktörü
Arkhe Mülkiye Çoksesli Korosu - Sanat Yönetmeni & Şef
TrendChoir - Sanat Yönetmeni & Şef
Adalar Sanat İnisiyatifi - Kurucu Üye
Biyografi
Fehmi Cesur Özdemir (*1987) NHA Müzik Bölümü’nde şan ve bas gitar üzerine aldığı eğitimin ardından İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı opera sertifika programına devam etti ve aynı dönemde İTÜ Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nde şeflik yüksek lisansına kabul edildi.

2010-2011 yıllarında “Türkiye’nin ilk uluslararası gençlik koroları festivali” KoroFest'in lojistik ve mali koordinatörlüğünü yaptı. Boğaziçi Caz Korosu ile katıldığı, Çin’de düzenlenen Dünya Koro Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsilen yarıştı ve Karma Oda Korosu, Çağdaş Müzik, Caz kategorilerinde 1 dünya ikinciliği, 2 dünya üçüncülüğü ile 3 altın diploma ödülü kazandı. Kurucu üye olarak Rezonans'a katıldı ve koronun yardımcı şefliğini üstlendi.

2012'de Avrupa Korolar Federasyonu, Uluslararası Koro Müziği Federasyonu ve Musica International Türkiye temsilcisi olan Koro Kültürü Derneği’ni ve Yeditepe Üniversitesi Çoksesli Korosu’nu kurdu. 2012-2022 yılları arasında Koro Kültürü Derneği yönetim kurulu üyeliği, genel sekreterliği ve yönetim kurulu başkanlığı görevlerini yürüttü. 2012-2020 yılları arasında Türkiye’nin önemli koro festivallerinden olan Korolar Maratonu’nun genel koordinatörlüğünü yürüttü.

2013’te Yeditepe Üniversitesi Kadınlar Korosu’nu kurdu ve Türkiye'nin ilk a capella gruplarından A Capella Boğaziçi'ye katıldı. İstanbul Avrupa Korosu ve Boğaziçi Üniversitesi Klasik Müzik Korosu ile konuk şef olarak çalıştı. 2016’da A Capella Boğaziçi ile Lenovo’nun “İlham Veren Yıldızlar” ödülüne layık görüldü. 2017'de Yeditepe Üniversitesi Müzikal Topluluğu'nu kurdu ve A Capella Boğaziçi ile Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Vokal Topluluğu” dalında aday gösterildi.

2019'da hayata geçirilen Adalar Sanat İnisiyatifi'ne kurucu üye olarak katıldı. 2020-2021 yıllarında Barış İçin Müzik Vakfı bünyesinde "Çocukların Hayatı 4/4'lük Olsun" projesi kapsamında atölye eğitmenliğini üstlendi. 2019 ve 2021 yıllarında A Capella Boğaziçi ile katıldığı Finlandiya'da düzenlenen Tampere Vokal Müzik Festivali'nde Türkiye'yi ilk ve ikinci kez temsil ederek her iki yarışmada da finale kaldı ve 2021'de dördüncülük ödülünü kazandı.

2022’de Türkiye’nin ilk kurumsal a capella çoksesli korolarından Trendyol Çoksesli Korosu’nu ve Demirören Çoksesli Korosu'nu kurdu. 20. sanat yılını kutlayan A Capella Boğaziçi ile grubun “Ethnos” adlı üçüncü albümünü yayımladı ve Arkhe Mülkiye Çoksesli Korosu’nun genel sanat yönetmenliğini üstlendi.


Çalıştığı besteci ve şefler;
Prof. Volker Hempfling, Prof. Simon Carrington, Prof. Klaus-Jürgen Etzold, Prof. Jo-Michael Scheibe, Dr. Brady Allred, Eric Whitacre, Elisenda Carrasco i Ribot, Hans-Joachim Lustig, Nigel Short, Panda van Proosdij, Qin Huang, Prof. Hasan Uçarsu, Dr. Burak Onur Erdem.
Powered by Create your own unique website with customizable templates.